Buurt in Beweging Tongelre

Dat bewegen goed is voor je gezondheid weten we allemaal. Toch kan het lastig zijn om ermee te starten. Buurt in Beweging helpt je daarbij. Tijdens dit programma van twaalf weken maak je kennis met verschillende sporten en beweegaanbieders bij jou in de buurt. Onder begeleiding van een buurtsportcoach en een sportregisseur van Eindhoven Sport kom je samen met je buren in beweging. Na afloop is er genoeg tijd voor gezelligheid met een kop koffie of thee.

Samen met een vaste groep van tien tot vijftien buurtgenoten ontdek je verschillende mogelijkheden op het gebied van sport en kom je in beweging. Dat niet alleen, je krijgt ook gratis beweegadvies en ontvangt meer informatie over Kies je Sport & Kunst voor volwassenen en het Volwassenenfonds. Het is een afwisselend programma en de sporten worden op beginnersniveau gegeven, zodat iedereen mee kan doen. Buurt in Beweging vormt een opstapje om door te stromen naar de sport(aanbieder) in Eindhoven die jou aanspreekt. Iedere woensdag verzamelen we bij het activiteitencentrum Orka (Broekakkerseweg 1) om 9.30 – 11.00 uur. Deelname aan dit programma van 12 weken kost € 12,-.

Voor wie?

Buurt in Beweging Tongelre is voor Eindhovenaren van 35 tot 65 jaar die moeite hebben om de start naar beweging te maken. Dit kan zijn door mentale, fysieke of financiële problemen. Om deel te kunnen nemen, moet je in staat zijn om de instructies op te volgen en de oefeningen zelfstandig uit te voeren. Zonder afhankelijk te zijn van een hulpmiddel, zoals een rollator, rolstoel of krukken. Ben je wel afhankelijk van een hulpmiddel en wil je meer bewegen? Vul dan het formulier in om individueel sport- en beweegadvies aan te vragen.

Doe je mee?

Je kunt je per mail aanmelden bij sportregisseur Lisa van Oorschot. Vervolgens stelt zij je een aantal vragen om te kijken of Buurt in Beweging een programma is dat bij jou past. Kom je in aanmerking? Dan word je hier zo snel mogelijk van op de hoogte gebracht. Zo niet, dan wordt er gezocht naar andere mogelijkheden om in beweging te komen. De eerste editie van Buurt in Beweging startte op 20 september. Neem contact met ons op om te kijken of het mogelijk is om nog in te stromen. Dit programma wordt drie keer per jaar aangeboden in Tongelre.

Geïnteresseerd of heb je vragen?

Neem contact op met sportregisseur Lisa van Oorschot van Eindhoven Sport. Stuur een e-mail naar lisa.van.oorschot@eindhoven.nl of bel haar op het telefoonnummer: 06 41 11 81 00.