Wandelen in Eindhoven

Gezond leven en lekker in je vel zitten is in deze tijd nog belangrijker geworden. Het maakt ons fitter en vrolijker. Een gezonde leefstijl betekent onder andere voldoende bewegen. Mogelijkheden om te gaan wandelen zijn er in Eindhoven genoeg met de KWIEK beweegroutes in de wijken Mensfort en Woenselse Heide, Eindje Om wandelroutes door verschillende wijken, wandelgroepen en de online Wandeluitdaging van de Bas van Goor Foundation. 

Kwiek Beweegroute

De KWIEK beweegroute nodigt uit om (samen) in de buitenlucht te bewegen tijdens een wandeling in de wijk. Door de pijlen en oefeningen, uitgebeeld op de stoeptegels te volgen, kun je tijdens de route balans, kracht, uithoudingsvermogen trainen en maak je sportief gebruik van straatmeubilair in je buurt. Leuk om te doen en goed voor je lijf.

KWIEK beweegroute Mensfort start bij wijkcentrum De Werf, waar ook een plattegrond te vinden is van de route met 16 oefeningen. Bij het nabijgelegen gezondheidscentrum MensZorg liggen bij Fysiocompany flyers klaar met de plattegrond en informatie

KWIEK beweegroute Woenselse Heide loopt rondom zorgcentrum Archipel Eerdbrand aan de Noordzeelaan, waar ook de plattegrond is te vinden.

Voor vragen, tips en/of opmerkingen over de KWIEK beweegroute en Eindje om kun je terecht bij sportregisseur Peter Engels  via p.engels@eindhoven.nl of 06 18 34 54 17. 

kwiek beweegroute mensfort

Eindje om

Met het ruime aanbod aan parken en andere groene plekken is Eindhoven een ideale stad om te gaan wandelen. Wanneer je op zoek bent naar een mooie wandelroute, bekijk dan eens de routes van Eindje om. Dit zijn wandelroutes die opgesteld zijn door inwoners van Einhdoven. De routes zijn maximaal 3 tot 4 kilometer lang en lopen door meerdere wijken van Eindhoven. Alle routes zijn te vinden op eindhoven.nl/eindjeom. Ook jij kan hier jouw favoriete eindje om in Eindhoven delen.

Voor vragen, tips en/of opmerkingen over de KWIEK beweegroute en Eindje om kun je terecht bij sportregisseur Peter Engels  via p.engels@eindhoven.nl of 06 18 34 54 17. 

eindje om wandelen eckart

De Wandeluitdaging

Met de Wandeluitdaging van de Bas van de Goor Foundation kun je zelf starten met een wandelschema of sluit je aan bij een van de wandelgroepen.

Groepsgewijs wandelen in Eindhoven

In Eindhoven doen meerdere loopgroepen mee aan de wandelchallenge, zoals de Bas van de Goor Foundation heeft opgezet. Aansluiten is makkelijk. Op nationalediabeteschallenge.nl vind je een overzicht van alle deelnemende wandelgroepen zoals Woensel West wandelt, Wandel Workout Tongelre en Strijp loopt voorop! Je voelt je niet alleen fitter, je ontdekt hoe mooi Eindhoven is en samen wandelen met anderen gezellig is.

Online wandelprogramma

De Wandeluitdaging is een online wandelprogramma dat jou uitdaagt en helpt wekelijks, zelfstandig te wandelen op een niveau dat bij jou past aan de hand van een wandelschema. Aanmelden kan via de website van de Bas van Goor foundation: bvdgf.org. Je kiest zelf jouw wandeldoel waar je het komend halfjaar aan werkt. Voor €10 ontvang je wekelijks een mail met trainingsschema en tips over wandelen, diabetes, gezonde leefstijl en een t-shirt.

Voor vragen, tips en/of opmerkingen kun je terecht bij sportregisseur Meggy van Soest via meggy.van.soest@eindhoven.nl of 06 34 26 81 07.