Wandelen in Eindhoven

Gezond leven en lekker in je vel zitten is in deze tijd nog belangrijker geworden. Het maakt ons fitter en vrolijker. Een gezonde leefstijl betekent onder andere voldoende bewegen. Mogelijkheden om te gaan wandelen zijn er in Eindhoven genoeg met de KWIEK beweegroutes in de wijken Mensfort en Woenselse Heide, Eindje Om wandelroutes door verschillende wijken en wandelgroepen.

Eindje om

Met het ruime aanbod aan parken en andere groene plekken is Eindhoven een ideale stad om te gaan wandelen. Wanneer je op zoek bent naar een mooie wandelroute, bekijk dan eens de routes van Eindje om. Dit zijn wandelroutes die opgesteld zijn door inwoners van Eindhoven. De routes zijn maximaal 3 tot 4 kilometer lang en lopen door meerdere wijken van Eindhoven. Alle routes zijn te vinden op eindhoven.nl/eindjeom. Ook jij kan hier jouw favoriete eindje om in Eindhoven delen.

eindje om wandelen eckart

Wandelgroepen

Kom je graag in beweging samen met anderen? En wil je dicht bij huis blijven? In elk stadsdeel is wel een wandelgroep te vinden waar je bij kan aansluiten. Met een wandelgroep kun je vrijblijvend in beweging zijn en contact onderhouden met buurtbewoners. Meer informatie over wandelgroepen? Stuur een e-mail naar Sportregisseur Meggy van Soest via meggy.van.soest@eindhoven.nl.

Bekijk de video voor een sfeerimpressie

Your Marathon Challenge

Wil je liever wandelen met een doel voor ogen? Dan is de Your Marathon Challenge iets voor jou. Hierbij leggen deelnemers wandelend 41 kilometer af, in de weken voorafgaand aan het marathonweekend. Voor de duidelijkheid: dit mag in delen. De laatste 1,195 kilometer wordt gelopen tijdens de marathon, op zaterdag 8 oktober.

Kwiek Beweegroute

De KWIEK beweegroute nodigt uit om (samen) in de buitenlucht te bewegen tijdens een wandeling in de wijk. Door de pijlen en oefeningen, uitgebeeld op de stoeptegels te volgen, kun je tijdens de route balans, kracht, uithoudingsvermogen trainen en maak je sportief gebruik van straatmeubilair in je buurt. Leuk om te doen en goed voor je lijf.

KWIEK beweegroute Mensfort start bij wijkcentrum De Werf, waar ook een plattegrond te vinden is van de route met 16 oefeningen. Bij het nabijgelegen gezondheidscentrum MensZorg liggen bij Fysiocompany flyers klaar met de plattegrond en informatie

KWIEK beweegroute Woenselse Heide loopt rondom zorgcentrum Archipel Eerdbrand aan de Noordzeelaan, waar ook de plattegrond is te vinden.

Voor vragen, tips en/of opmerkingen over de KWIEK beweegroute en Eindje om kun je terecht bij sportregisseur Peter Engels via p.engels@eindhoven.nl of 06 18 34 54 17.

kwiek beweegroute mensfort