Kies je Sport voor alle leeftijden

Kies je Sport is er op gericht om kinderen, jongeren, volwassenen en 55-plussers kennis te laten maken met verschillende sporten. Het doel is om een activiteit of sport vinden waar je plezier in hebt en zo in beweging blijft. Eindhovense sport- en beweegaanbieders delen op het platform kiesjesportenkunst.nl hun aanbod. Inschrijven op één of meerdere activiteiten kan online. De meeste activiteiten zijn gratis of wordt er een kleine vergoeding voor gevraagd.

Doelgroepen

Het aanbod van Kies je Sport en Kunst wordt minimaal één keer per jaar vernieuwd. Lees meer over de verschillende doelgroepen:

Kinderen

Kies je Sport en Kunst voor kinderen is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar (basisschoolleeftijd). Elk jaar verspreiden we in september op de basisscholen een boekje met de verschillende activiteiten. In het voorjaar brengen we het aanbod nog eens extra onder de aandacht via de school. Inschrijven voor deze activiteiten gaat online. Voor kinderen is er ook cultureel aanbod te vinden onder de naam Kies je Kunst.

Jongeren

Voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar zijn er ook sportieve- en culturele activiteiten waar ze kennis mee kunnen maken. Alle activiteiten staan online. Via de middelbare scholen worden de jongeren twee keer per jaar geïnformeerd als er nieuw aanbod op het platform beschikbaar is. 

Volwassenen

Vanaf 1 september 2023 staan er ook sportieve activiteiten voor volwassenen op het platform van Kies je Sport. Je kan ook zoeken op aanbod dat alleen voor vrouwen bedoeld is. Met behulp van filters kom je snel uit op de sport die bij jou past. 

55+

Deze sportieve activiteiten voor 55-plussers staan sinds begin 2023 op het platform van Kies je Sport. Bij het zoeken naar de juiste activiteit kan je gebruik maken van filters zoals intensiteit en beperkingen. Zo kan iedereen een passende sport vinden. Naast het online platform, is het aanbod ook terug te vinden in een Kies Je Sport boekje. Deze worden verspreid bij onder andere gezondheidspraktijken, wijkgebouw/punt en WIJeindhoven. Het boekje kan ook aangevraagd worden door een e-mail te sturen naar uniekesportvraag@eindhoven.nl

Kies je Kunst

Het platform kiesjesportenkunst.nl is een samenwerking met Cultuur Eindhoven. Voor bepaalde doelgroepen, waaronder kinderen en jongeren, zijn er ook culturele activiteiten beschikbaar waarvoor je je kunt aanmelden.