Uniek Sporten

Onder Uniek Sporten vallen alle sport- en bewegingsmogelijkheden voor mensen die op een manier een beperking ervaren. En hierdoor moeilijk mee kunnen doen met het “reguliere” aanbod. Eindhoven Sport zet zich in om voor deze mensen een passend sport- en beweegaanbod te vinden. Dat doen we door het geven van een persoonlijk sportadvies. Lees de informatie op deze pagina en neem contact met ons op!

Persoonlijke sportvraag

Sanne en Meggy zijn sportregisseurs bij Eindhoven Sport en zij helpen je graag met een gratis persoonlijk sportadvies! Zij kunnen je bijvoorbeeld helpen met het vinden van een geschikte sport, aanvragen van een sporthulpmiddel, financiële vragen en in contact komen met een sportmaatje etc. Jouw sportvraag kan je aan ons laten weten via de gele knop hieronder.

Beweegmaatje

Wil jij een beweegmaatje? Meld je aan bij Maatje040!

Wil jij graag bewegen of sporten? Of je aansluiten bij een sportclub? Misschien vind je het moeilijk of spannend om de eerste stap te zetten. En zou je daarom liever niet alleen gaan. Een beweegmaatje van Maatje040 kan jou hierbij helpen! Een beweegmaatje is iemand die het leuk vindt om samen met jou kennis te gaan maken bij een sportclub. Zo kan jouw beweegmaatje twee of drie keer met je mee gaan. Als jij daarna gewend bent, kun je alleen gaan sporten. Het is ook mogelijk om wekelijks of maandelijks samen met een beweegmaatje aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld samen wandelen of fietsen. Hierbij wordt rekening gehouden met jullie interesses. Zo zorgt Maatje040 voor een goede match.

Wil jij ook iemand helpen als beweegmaatje? Meld je dan nu aan!

Zelf sporten en tegelijkertijd iemand helpen om in beweging te komen? Lijkt dat je leuk? Word dan beweegmaatje bij Maatje040! Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om te sporten. Er zijn mensen die een drempel ervaren, bijvoorbeeld door een beperking. Om hen te helpen (weer) plezier in sport te vinden, hebben we jou nodig! Kies je ervoor om beweegmaatje te worden van iemand met een beperking, dan zorgt Maatje040 ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat.

Maatje040 biedt maatjes een basiscursus, intervisies, thema-avonden en gezellige uitjes. Daarnaast volgen zij de maatjeskoppels en hebben ze professionele coördinatoren die klaarstaan voor vrijwilligers en hulpvragers.

Aanmelden

Heb je behoefte aan een beweegmaatje of wil je graag beweegmaatje worden? Meld je dan aan bij Maatje040 via Minke Ypma: 06 30 48 38 01, minkeypma@maatje040.nl. Ook kun je contact opnemen met haar collega Niki van der Kruis: 06 30 48 47 29, nikivanderkruis@maatje040.nl.

Sportaanbieders

Er zijn in de regio van Eindhoven veel sportaanbieders die aanbod hebben voor mensen met een beperking. Op de website van Uniek Sporten vind je een overzicht van deze aanbieders en sporters. 

Contact

Wil je contact opnemen? Stuur dan een e-mail naar uniekesportvraag@eindhoven.nl of bel met Meggy via 06 34 26 81 07. Bekijk ook het onderstaande filmpje waarin zij uitlegt wat ze voor je kan betekenen!

Wil je op de hoogte blijven van nieuws uit de regio? Volg Uniek Sporen Zuid Brabant op facebook.

Foto van Meggy van Soest

Video: ontmoet Meggy

Samenwerking in de stad en regio

Eindhoven Sport werkt samen met partners uit de stad, gemeenten in de regio, collega’s uit de provincie Noord-Brabant en landelijke organisaties als sportbonden. De gemeente Eindhoven is aangesloten bij een regionaal samenwerkingsverband genaamd Uniek Sporten Zuid-Brabant.

Een overzicht van onze partners: