Het NK Onderwatervoetbal komt naar Eindhoven

Van tophandbal en beachhandbal naar duiken. Die route legde Thijs af met de sporten die hij beoefende. “Tussen de beachhandbal wedstrijden door vond ik duiken een leuke bezigheid. Uiteindelijk heb ik de stap gemaakt om me aan te sluiten bij Duikteam Eindhoven. Mede door een afgescheurde kruisband mocht ik niet meer intensief sporten en ben ik me gaan richten op onderwatervoetbal.”  

Sportieve vereniging met gezellige leden

Duikteam Eindhoven duikt wekelijks op woensdagavond in het springbad van het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. De vereniging bestaat uit zo'n 75 leden, allemaal met een grote passie voor duiken. “Naast dat duiken als hobby en sport verslavend is, is het ook hartstikke gezellig. Onder de leden zitten meerdere duikers uit de begintijd van de Eindhovense duikvereniging. Of je nu een ervaren duiker bent of nog nooit een duik hebt gemaakt. Je bent bij Duikteam Eindhoven van harte welkom”, benadrukt Thijs.   

NK onderwatervoetbal in Eindhoven

Ieder jaar doen twee teams van het Duikteam mee aan het NK onderwatervoetbal. Ook hier gaan sportiviteit en gezelligheid hand in hand. “In 2018 en 2019 behaalde de Eindhovense duikers goede prestaties op het NK met een tweede plaats. Dit jaar vindt het NK plaats in Eindhoven in samenwerking met AquaDelfia. Daar zijn we als vereniging trots op. Voor mij is het belangrijkste dat alle teams met een goed gevoel naar huis gaan. En natuurlijk dat wij als vereniging een ervaring rijker zijn in het organiseren van een Nationaal kampioenschap. We willen graag alle duikverenigingen verbinden en laten samenwerken. Zo wordt er al geregeld samen getraind om het niveau omhoog te halen op de kampioenschappen. Wie er wint, blijft spannend!” 

Ontdek ook (onder)watersport

Wil jij ook kennismaken met onderwatervoetbal? Kom dan op zondagmiddag 17 december vanaf 13.30 uur kijken naar het NK onderwatervoetbal. Maar liefst zestien teams strijden in wedstrijden van vijf minuten met een bal van twaalf kilo om de eer. Het publiek kan op schermen, naast het bad, de wedstrijden volgen die onderwater plaatsvinden. Ook kunnen leden van Duikteam Eindhoven jou alles vertellen over de vereniging en duiken als sport. Toegang is gratis.