Nieuwbouw Tongelreep

Wij werken aan de vernieuwing van de Tongelreep! Sinds september 2016 zijn het golfslagbad en het buitenbad van de Tongelreep gesloten. Heel lang was het de vraag of er nieuwbouw zou komen bij het zwembad, maar op 24 januari 2023 gaf de gemeenteraad van Eindhoven definitief groen licht hiervoor. Met de nieuwbouw realiseren we 2000 vierkante meter nieuw zwemwater met verschillende baden. Dit komt bovenop de bestaande 2250 vierkante meter zwemwater in het Pieter van de Hoogenband zwemstadion. Op deze pagina vind je alle informatie rondom de sloop en nieuwbouw van de Tongelreep en houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Planning

Eerste fase sloop: buitenbad

L

Eerste fase nieuwbouw: zwembaden en kleedruimtes

Start tijdelijke situatie

De huidige entree wordt verplaatst naar de zijkant van het gebouw ter voorbereiding op de sloop van het oude gedeelte.

Oplevering nieuwe zwembaden

De nieuwe baden kunnen bijna in gebruik worden genomen, spannend!

Tweede fase sloop: oude Golfslagbad

De sloop van het oude Golfslagbad, Instructiebad, Reactiveringsbad en 25-meterbad begint nu de nieuwe baden zijn opgeleverd.

Tweede fase bouw: entreegebouw

De aanleg van het voorterrein en de bouw van de nieuwe entree en horeca gaat van start.

Nieuwbouw Tongelreep klaar!

Het hele complex kan in gebruik worden genomen! De officiële opening vindt in het voorjaar van 2026 plaats.

Politieke besluitvorming

De nieuwbouw van de Tongelreep is natuurlijk afhankelijk van politieke besluiten die worden genomen. Klik op het plusteken hieronder voor een overzicht van de politieke mijlpalen die tot nu toe voorbij zijn gekomen.

Bouwteam

Verschillende partijen werken in het bouwteam samen aan de nieuwbouw van de Tongelreep. Klik op het plusteken hieronder om meer te lezen over hoe zij geselecteerd zijn voor de grote nieuwbouwklus.

De nieuwbouw van de Tongelreep wordt mede mogelijk gemaakt door: