Josée blijft in beweging en alert met tafeltennis

Na een verhuizing zocht Josée naar een tafeltennisvereniging in Eindhoven bij haar in de buurt. Zo kwam ze terecht bij Tafeltennisvereniging Avanti. Sinds kort staat de vereniging ook op het platform Kies je Sport en Kunst. Daarmee hoopt ze dat nog meer andere 55-plussers de vereniging kunnen vinden en eens een potje mee komen tafeltennissen. “Het is een kleine en vooral gezellige vereniging. Iedereen die zin heeft, mag bij ons aansluiten!”

“Lekker eropuit en in beweging zijn met een hecht gezelschap. Dat is wat ik wil. Ik vind het fijn om twee keer per week overdag te trainen. Het geeft energie om te proberen een ander van de tafel te slaan. Ook al lukt dat mij niet altijd!”, lacht Josée. Met haar 77 jaar is ze een actief lid bij tafeltennisvereniging Avanti in Sporthal Lievendaal. Deze tafeltennisvereniging is één van de sportaanbieders die activiteiten aanbiedt voor 55-plussers op kiesjesportenkunst.nl. “Hiermee kunnen we andere 55-plussers laten weten dat onze club bestaat. Wij zijn een kleine, gezellige vereniging. Iedereen die zin heeft, kan bij ons aansluiten.”

Kennismaken met sport- en beweegaanbieders

Josée tafeltennist inmiddels zo’n vijf jaar bij tafeltennisvereniging Avanti. Daarvoor deed ze dat in Hilversum, waar ze eerst woonde. Na haar verhuizing wilde ze graag door met de sport. Na een korte zoektocht op internet vond ze Tafeltennisvereniging Avanti die bij haar in de buurt zit. “Het is een leuke sport! Het is niet te zwaar en te belastend voor je lichaam, je blijft wel in beweging en alert. Ik raad het anderen zeker aan om het een keer uit te proberen. Ook als je nog weinig kennis hebt van tafeltennis. Dat leer je gaandeweg wel.”

Volop sportieve activiteiten

Kies je Sport & Kunst is opgezet door gemeente Eindhoven. Het is erop gericht om kinderen, jongeren, volwassenen én 55-plussers kennis te laten maken met verschillende sporten. Het doel is om een beweegactiviteit of sport te vinden waarin je plezier hebt en je zo in beweging blijft. Eindhovense sport- en beweegaanbieders delen op de kiesjesportenkunst.nl hun aanbod. Naast het online platform, is er ook een Kies je Sport voor 55+ gids uitgebracht. Deze gidsen zijn te vinden op verschillende plekken in de gemeente Eindhoven, zoals bij wijkcentra, gezondheidspraktijken en de bibliotheek.

Goed van start

Sportregisseur Roel van de Sande wordt erg enthousiast van Josée. Hij komt dagelijks in contact met 55-plussers en sportaanbieders. “Het is niet alleen goed om in beweging te zijn, het brengt je ook veel plezier, uitdaging of juist ontspanning. Josée is daarmee een mooi voorbeeld voor anderen. Op kiesjesportenkunst.nl vind je veel verschillend aanbod voor 55-plussers. Ga eens een proefles doen. Het is vrijblijvend. Kom je er niet uit of ervaar je een financiële drempel om te gaan bewegen? De sportregisseurs van Eindhoven Sport helpen je graag op weg. Stel je vraag via eindhovensport.nl/sportvraag.