Bewegen in de openbare ruimte

De afgelopen tijd zijn er door de hele stad nieuwe beweegtoestellen geplaatst, zoals het beweegpark Doornakkers en de IPitup beweegbanken. Ook is de SportContrainer verhuisd en kun je het hele jaar door de Kwiek beweegroutes lopen. In de maanden mei tot en met augustus bieden onze buurtsportcoaches op deze twaalf plekken een gratis beweegmoment aan. Zo kun je de sportfaciliteiten laagdrempelig verkennen en uitproberen. Bekijk hieronder het programma. Zelf in beweging komen? De beweegplekken zijn openbaar toegankelijk.

Sportcontrainer

De SportContrainer is een omgebouwde zeecontainer die samen met calisthenics experts is samengesteld. De container biedt met verschillende attributen een training waar iedereen, van jong tot oud, op eigen niveau kan trainen. Je kunt hem vinden op de grote parkeerplaats voor het oude Philips Nederland gebouw aan de Boschdijk 525. Voor inspiratie kun je de QR-code ter plekke scannen om oefeningen te zien, die je er kunt doen. Lees meer over de SportContrainer

Datum

Tijd

2 juli en 6 augustus18.00 - 19.00 uur

Beweegbanken

Eindhoven heeft acht IPitup beweegbanken door heel de stad verspreid geplaatst. Je kunt er niet alleen comfortabel op zitten, je kunt er ook mee in beweging komen! Op en rondom de bank zijn er meer dan 200 fitnessoefeningen te doen. Met de IPitup app kun je laagdrempelig aan de slag of kiezen voor een uitdagende work-out. Ook leuk: combineer je bezoekje aan een beweegbank met een looproute van ongeveer 1,5 of 3 kilometer. Wandelen of hardlopen, jij bepaalt!

Locatie

Datum

Tijd

Looproutes (optioneel)

Amienslaan, Woensel-Noord21 mei13.00 uur1,5 km route of 3 km route
Park Meerland, Strijp28 mei13.00 uur1,6 km route of 2,9 km route
Mathys de Layenslaan, Woensel-Zuid17 juni13.00 uur1,3 km route of 3 km route
Maria van Bourgondiƫlaan, Centrum25 juni13.00 uur1,4 km route of 3 km route
Sint Bonifaciuslaan, Stratum13 juni en 15 juli13.00 uur1,7 km route of 3 km route
Armagnaclaan, Woensel-Noord16 juli18.00 uur1,7 km route of 3 km route
Robbenstraat, Woensel-Zuid23 juli18.00 uur1,4 km route of 2,8 km route
Genneperweg, Stratum31 juli18.00 uur1,5 km route of 3 km route

Beweegpark Doornakkers

Zien bewegen, doet bewegen. Dat geldt ook voor beweegpark Doornakkers waar jong en oud terecht kunnen voor een complete work-out. De KOMPAN Outdoor Fitness App helpt je op weg om je trainingsprogramma een vliegende start te geven. Bij de Poeijersstraat in Tongelre vind je het beweegpark.

Datum

Tijd

10 juli18.00 uur
7 augustus11.30 uur

Kwiek beweegroutes

Eindhoven heeft twee KWIEK beweegroutes die uitnodigen om (samen) in de buitenlucht te bewegen tijdens een wandeling in de wijk. Door de pijlen en oefeningen, uitgebeeld op de stoeptegels te volgen, kun je tijdens de route balans, kracht, uithoudingsvermogen trainen en maak je sportief gebruik van straatmeubilair in je buurt. Leuk om te doen en goed voor je lijf. Lees meer over de beweegroutes.

Locaties

  • KWIEK beweegroute Mensfort start bij wijkcentrum De Werf, Van der Werffstraat 14.
  • KWIEK beweegroute Woenselse Heide loopt rondom zorgcentrum Archipel Eerdbrand, Waddenzeelaan 2.

Kwiek Beweegroute Mensfort

Kwiek Beweegroute Woenselse Heide

3 juli - 18.00 uur9 juli - 18.00 uur