De nieuwe Tongelreep

Wij zijn aan het bouwen aan de nieuwe Tongelreep! Sinds september 2016 zijn het golfslagbad en het buitenbad van de Tongelreep gesloten. Heel lang was het de vraag of er nieuwbouw zou komen bij het zwembad, maar op 24 januari 2023 gaf de gemeenteraad van Eindhoven definitief groen licht hiervoor. Met de nieuwbouw realiseren we 2000 vierkante meter nieuw zwemwater met verschillende baden. Dit komt bovenop de bestaande 2250 vierkante meter zwemwater in het Pieter van de Hoogenband zwemstadion. Op deze pagina vind je alle informatie rondom de sloop en nieuwbouw van de Tongelreep en houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Planning

Eerste fase sloop: buitenbad

L

Eerste fase nieuwbouw: zwembaden en kleedruimtes

Tweede fase sloop: oude Golfslagbad

Tweede fase bouw: entreegebouw

Nieuwe Tongelreep klaar!

Politieke besluitvorming

De nieuwbouw van de Tongelreep is natuurlijk afhankelijk van politieke besluiten die worden genomen. Klik op het plusteken hieronder voor een overzicht van de politieke mijlpalen die tot nu toe voorbij zijn gekomen.

Bouwteam

Verschillende partijen werken in het bouwteam samen aan de nieuwe Tongelreep. Klik op het plusteken hieronder om meer te lezen over hoe zij geselecteerd zijn voor de grote nieuwbouwklus.

De nieuwe Tongelreep wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Regio Deal Brainport Eindhoven.