Aquabalance

Meer informatie

Vragen? Neem contact op via het contactformulier of bel ons via 040 238 1139

Aquabalance is een zwemactiviteit bij Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep waarbij je op zoek gaat naar een juiste belasting voor jouw spieren en gewrichten.

Dit gevarieerde programma is geschikt als vervolgstap na een revalidatie of wanneer er sprake is van een lichamelijke beperking. Aquabalance wordt gegeven door bevoegde instructeurs in warm water van ongeveer 32 graden. De les is in groepsverband en wordt zowel in diep als ondiep water gegeven. Het is daarom van belang dat je jezelf kunt redden in dieper water. Je kunt eventueel een buddy meenemen als begeleid(st)er tijdens de lessen. Op een goede, maar zeker ook gezellige manier, bewegen in het water voor volwassenen en ouderen.

Verschillende groepen
Aquabalance is geschikt voor verschillende groepen. Denk hierbij aan mensen die aan het revalideren zijn op het gebied van heup-, knie-, schouder- en rugklachten. Maar ook voor mensen die herstel willen bevorderen van hart- en vaatziekten, COPD of een langdurige ziekte (ook long-COVID). Ook mensen met obesitas zijn van harte welkom bij de Aquabalance les. Natuurlijk traint iedereen op eigen niveau. De les bevat low impact oefeningen van top tot teen waar iedereen mee aan de slag kan. Hierbij spelen de juiste ademhalingstechnieken ook een grote rol.

Off