Sportproject Wereldmeiden van start!

'Wereldmeiden' is een maatjesproject waarin jongeren met een vluchtelingenstatus en Nederlandse studenten aan elkaar 'gekoppeld' worden om een half jaar lang één keer per week samen te sporten. Door samen te bewegen werken ze niet alleen aan hun gezondheid, maar leren ze tegelijkertijd elkaar en elkaars cultuur beter kennen.  Een mooie kans voor meiden met een vluchtelingenstatus om sociaal contact te bevorderen en om een goed beeld te krijgen van de sportmogelijkheden in Eindhoven. Afgelopen woensdag 27 september vond de startbijeenkomst plaats, waarbij 19 jongeren al kennis konden maken met elkaar. 

Sportcarrousel

De kennismakingsbijeenkomst was het startschot voor de 10 weken durende sportcarrousel die vanaf volgende week 4 oktober van start gaat. De sportcarrousel houdt in dat de meiden iedere week kennismaken met verschillende sporten tot de kerstvakantie. Welke sport het eerste op de planning staat: kickboksen! Na de sportcarrousel kiezen de deelneemsters de sport die ze graag 10 weken met hun buddy willen gaan doen bij een vereniging. Het doel hiervan is dat ze blijven sporten bij een van deze verenigingen.

Achtergrond project

Samen sporten kan letterlijk en figuurlijk een eerste stap zijn om in beweging te komen en te integreren. Wereldmeiden is een project van Huis voor Beweging in het kader van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de Rijksoverheid. Hiermee wil de overheid de talenten van jongeren inzetten om via maatschappelijke projecten bij te dragen aan een sterke en betrokken samenleving. In Eindhoven werken de gemeente Eindhoven, Summa Plus, Summa Social Works en Sportservice Noord-Brabant samen om dit maatjesproject mogelijk te maken.

Meiden op een rijtje met rode t-shirts

De buddy's tijdens de startbijeenkomst op 27 september