Rookvrije sportaccommodaties

Gemeente Eindhoven zet de stap naar gezonder. Vanaf 1 augustus 2022 zijn alle gemeentelijke sportaccommodaties in Eindhoven rookvrij. In de Sport- en beweegvisie 2021-2025 ‘Heel Eindhoven beweegt!’ staat namelijk dat we willen dat mensen op steeds meer plekken in Eindhoven kunnen bewegen en sporten in een gezonde omgeving. Daar hoort een rookvrije sportomgeving bij. Vanaf het komende sportseizoen (beginnend op 1 augustus 2022) mag daarom niet meer gerookt worden in, op en bij sportaccommodaties in Eindhoven. Daarmee zijn we weer een stap dichterbij een gezonder Eindhoven.

Aanvragen rookvrije-borden en communicatiepakket

Het rookvrij maken van een sportvereniging gaat niet vanzelf. Het vraagt om aanpassingen, tijd en communicatie. Met dat laatste helpen we je graag een handje op weg. We hebben een communicatiepakket gecreëerd met allerlei teksten en afbeeldingen die je kunt gebruiken op de website, in een nieuwsbrief of andere communicatiemiddelen.

Rookvrije-borden aanvragen

Buitensportvereniging kunnen maximaal 10 gratis rookvrije-borden aanvragen. Bekijk het aanvraagformulier op de website van Rookvrije Generatie om te zien of jouw vereniging hiervoor in aanmerking komt.

Communicatiepakket

Het communicatiepakket kan je vereniging helpen bij het communiceren over een rookvrije sportaccommodatie. Download het onderstaande zip-bestand voor afbeeldingen, teksten, flyers, poster en meer. 

Praktijkvoorbeelden

Ben je benieuwd naar ervaringen en verhalen van sportverenigingen die al rookvrij zijn? Lees de verhalen en laat je inspireren.

Meer informatie

Op de landelijke website van Rookvrije generatie vind je meer informatie over rookvrije sportverenigingen en verschillende praktijkvoorbeelden en ervaringsverhalen.