Rookvrije sportaccommodaties

Gemeente Eindhoven zet de stap naar gezonder. Vanaf 1 augustus 2022 zijn alle gemeentelijke sportaccommodaties in Eindhoven rookvrij. In de Sport- en beweegvisie 2021-2025 ‘Heel Eindhoven beweegt!’ staat namelijk dat we willen dat mensen op steeds meer plekken in Eindhoven kunnen bewegen en sporten in een gezonde omgeving. Daar hoort een rookvrije sportomgeving bij. Vanaf het komende sportseizoen (beginnend op 1 augustus 2022) mag daarom niet meer gerookt worden in, op en bij sportaccommodaties in Eindhoven. Daarmee zijn we weer een stap dichterbij een gezonder Eindhoven.

Informatie voor sportverenigingen

Het rookvrij maken van een sportvereniging gaat niet vanzelf. Het vraagt om aanpassingen, tijd en communicatie. Daar helpen we je graag bij:

Praktijkvoorbeelden

Ben je benieuwd naar ervaringen en verhalen van sportverenigingen die al rookvrij zijn? Lees de verhalen en laat je inspireren.

Meer informatie

Op de landelijke website van Rookvrije generatie vind je meer informatie over rookvrije sportverenigingen en verschillende praktijkvoorbeelden en ervaringsverhalen.