Praktische informatie Indoor-Sportcentrum Eindhoven

De onderstaande informatie is relevant voor huurder van Indoor-Sportcentrum Eindhoven. Lees deze pagina goed voor voor de aanvang van jouw evenement of activiteit.

Algemeen

Horeca

Sportbar Indoor verzorgt alle horecafaciliteiten in Indoor-Sportcentrum Eindhoven. Uitbater Timo van Lint is bereikbaar via 06 21 18 12 37 of stuur een mail naar sportbarindoor@outlook.com.

Parkeren

Rondom Indoor-Sportcentrum zijn voldoende gratis parkeerplaatsen. Naast het Indoor-Sportcentrum kunnen bezoekers gebruik maken van de parkeerkelder met 220 parkeerplekken. Verder zijn er op loopafstand diverse parkeerplaatsen:

  • 65 parkeerplekken aan de Willem Elschotlaan
  • 430 parkeerplekken aan de Charles Roelslaan
  • 650 parkeerplekken bij Zwemcentrum de Tongelreep
     

Veiligheid

Hoe werkt het ontruimingsplan bij Indoor-Sportcentrum?

Hoe is de veiligheid geregeld tijdens een evenement?

Veiligheid staat voorop. De huurder heeft kennis van het ontruimingsplan en stelt een ontruimer/beveiliger aan. Daarnaast is de huurder verantwoordelijk voor de uitvoering van de Bedrijfshulpverlening (BHV). Naast voldoende bedrijfshulpverleners moet één floormanager verantwoordelijk zijn die deze hulpverleners voorbereidt en aanstuurt. Bekijk hieronder de taken van de ontruimers/beveiligers en floormanagers.

Hoe lever ik de accommodatie op?

Na afloop van een evenement moet de locatie veegschoon worden gemaakt door de organisatie. Als het noodzakelijk is kunnen we extra schoonmaak inzetten. De kosten worden doorbelast aan de organisatie van het evenement. De organisatie mag gebruik maken van schoonmaakkarren, bezems en sneeuwschoppen.

Expertise

Kan ik gebruik maken van faciliteiten om het verkeer goed te regelen?

Rondom en in de Genneper Parken kunnen we extra bewegwijzering plaatsen om de route naar het evenement te vereenvoudigen. Dit doen we alleen bij grote verkeersdrukte. Om het parkeren in goede banen te leiden, kun je verkeersregelaars inhuren. Bij grote drukte op het park en/of evenementen met 500 of meer deelnemers/ bezoekers zijn verkeersregelaars zelfs verplicht. Verkeersregelaars kunnen door Eindhoven Sport ingehuurd worden.

Kan ik studenten inzetten tijdens mijn evenement?

Studenten van SUMMA en Fontys Sporthogeschool zetten we in bij de organisatie van sportevenementen en side-events. In evenementen- en activiteitenteams voeren zij diverse werkzaamheden uit en worden zo klaargestoomd voor het werkveld.

Zie jij jezelf ook samenwerken met één van deze doelgroepen? Neem dan contact op met eindhovensport.nl, via telefoonnummer (040) 238 11 51 of  mail naar sport@eindhoven.nl.

Wat is het Refugee Team?

Met het Refugee Team kunnen we Statushouders (vluchtelingen) kunnen we inzetten om mee te helpen als vrijwilliger tijdens jouw evenement. De inzet van het Refugee Team is gratis. Als tegenprestatie voor deze werkzaamheden, brengen evenement-organisatoren ons in contact met hun bedrijvennetwerk. Wanneer een statushouder een goede referentie van het evenement op zak heeft, is de stap naar een opleiding, stage of baan dichterbij. Voor meer informatie neem je contact op met Carolien Ronkaerts via carolien@refugeeteam.nl.

Ben ik verplicht om EHBO in te zetten?

Verwacht je veel toeschouwers dan ben je verplicht om EHBO’ers in te zetten. Dit kun je zelf regelen, maar het kan natuurlijk ook via ons. De kosten bedragen € 10,00 per persoon per uur. EHBO dat extern is ingehuurd, is verplicht om zijn EHBO-materiaal zelf te regelen.

Wanneer is brandwacht nodig?

Wanneer de rookmelders om bepaalde redenen uitgezet worden, is een brandwacht noodzakelijk. De brandwacht houdt het overzicht op het veld en kan direct ingrijpen als er iets gebeurt en waarborgt zo de veiligheid van het publiek.

Marketingcommunicatie

Ondersteunt Eindhoven Sport met marketingcommunicatie?

Het (Marketing) Communicatie team van Eindhoven Sport kan op verschillende manieren het evenement ondersteunen. Denk aan het aankondigen van het evenement, kaartverkoop stimuleren, publiek en/of deelnemers te trekken maar ook het in contact brengen met pers en partners uit de stad om side-events te op te zetten of andere zaken te regelen. Op de website eindhovensport.nl zijn we ingericht om sportevenementen goed weer te geven in de sportkalender en actuele berichten. Onze social media kanalen hebben een groot bereik, net als de digitale schermen.

Neem voor meer informatie contact op met Jolanda van Zuijdam via j.van.zuijdam@eindhoven.nl.

Kan ik spandoeken ophangen bij de Indoor-Sportcentrum?

Bij het Indoor-Sportcentrum kun je ook, mits toestemming en goedkeuring ontwerp, een spandoek ophangen. Je kunt zelf het spandoek regelen of laat dit over aan ons, tegen betaling. Neem hiervoor contact op met ons.