Wandelen in Eindhoven

In het stadsdeel Woensel zijn 2 KWIEK beweegroutes aangelegd voor iedereen die tijdens een ommetje, graag nog extra in beweging wil zijn. De KWIEK beweegroutes zijn te vinden in de wijken Mensfort en Woenselse Heide. Daarnaast kennen we het Eindje om als wandelroutes door verschillende wijken, die opgesteld zijn door inwoners van Eindhoven. 

Kwiek Beweegroute

De KWIEK beweegroute nodigt uit om (samen) in de buitenlucht te bewegen tijdens een wandeling in de wijk. Door de pijlen en oefeningen, uitgebeeld op de stoeptegels te volgen, kun je tijdens de route balans, kracht, uithoudingsvermogen trainen en maak je sportief gebruik van straatmeubilair in je buurt. Leuk om te doen en goed voor je lijf.

KWIEK beweegroute Mensfort start bij wijkcentrum De Werf, waar ook een plattegrond te vinden is van de route met 16 oefeningen. Bij het nabijgelegen gezondheidscentrum MensZorg liggen bij Fysiocompany flyers klaar met de plattegrond en informatie

KWIEK beweegroute Woenselse Heide loopt rondom zorgcentrum Archipel Eerdbrand aan de Noordzeelaan, waar ook de plattegrond is te vinden.

kwiek beweegroute mensfort

Samen in beweging

Iedereen kan gebruik maken van deze beweegroutes. Dat zorgt niet alleen voor een betere gezondheid van de deelnemers, het draagt ook bij aan levendige openbare ruimte waarin iedereen zich fijn voelt in hun omgeving en waar je elkaar ontmoet.

De nieuwste KWIEK beweegroute in Mensfort, is op initiatief van bewoners ontstaan in samenwerking met gebiedscoördinator gemeente Eindhoven,  sportregisseur Eindhoven Sport, leefbaarheidsteam Mensfort, gymclub de Werf, wijkcentrum de Werf en FysioCompany, jongerencentrum the Energy en basisschool Atalanta.

Eindje om

Met het ruime aanbod aan parken en andere groene plekken is Eindhoven een ideale stad om te gaan wandelen. Wanneer je op zoek bent naar een mooie wandelroute, bekijk dan eens de routes van Eindje om. Dit zijn wandelroutes die opgesteld zijn door inwoners van Einhdoven. De routes zijn maximaal 3 tot 4 kilometer lang en lopen door meerdere wijken van Eindhoven. Alle routes zijn te vinden op eindhoven.nl/eindjeom. Ook jij kan hier jouw favoriete eindje om in Eindhoven delen.

eindje om wandelen eckart

Vragen

Voor vragen, tips en/of opmerkingen over de KWIEK beweegroute en Eindje om kun je terecht bij sportregisseur Peter Engels  via p.engels@eindhoven.nl of 06 18 34 54 17.