Voor een schoon zwembad zorgen we samen

De gezondheid en het zwemplezier van onze bezoekers staat voorop. Daarom vinden wij het super belangrijk dat jij in een schoon zwembad komt zwemmen. Ons team werkt er elke dag hard om dit voor elkaar te krijgen.

Wat doen ze dan zoal? Nou dit:

  • Ze reinigen voor elke zwemles de douches, toiletten en vloeren.
  • Ze desinfecteren dagelijks de vloeren. 
  • Het zwembadwater wordt de hele dag gefilterd en ververst.


Wist je dat een onafhankelijk laboratorium elke maand meet of het water en de vloeren aan de hygiëne-eisen voldoen?

Schoonhouden: we kunnen het niet alleen

Alleen samen kunnen we zorgen voor een schoon zwembad. Daarom vragen we ook aan jou als bezoeker om een handje te helpen. Je hoeft niet met een zwabber aan de haal, ben maar niet bang. 

Dit verwachten we wel van je:

  • Neem een douche voor je het water in gaat. 
  • Ga naar het toilet voor je het bad in springt.
  • Draag in alle natte ruimtes blauwe schoentjes.


Zo kun jij het verschil maken! Je spoelt zo namelijk het grootste gedeelte vuil van je lichaam af. Denk aan losse haren, bodylotion, zweet en stof. En we voorkomen dat er onnodig urine en straatvuil in het water komt. 

Man doucht in het zwembad

Waarom is hygiëne belangrijk?

Als iedereen meehelpt, dan hebben we minder chemicaliën nodig, zoals chloor. Wat ervoor zorgt dat je minder snel last hebt van bijvoorbeeld de chloorgeur, je luchtwegen, pijnlijke ogen en jeuk. Het is bovendien milieuvriendelijker en het zwembad is zichtbaar schoner. Dat zwemt een stuk fijner toch?

Naast schoon, vinden wij ook duurzaam heel belangrijk. Daarom hergebruiken we het zwemwater dat niet schoon genoeg is om in te zwemmen. We spoelen er de wc’s mee door. Je hebt misschien wel eens gezien dat het toiletwater een beetje troebel is. Dat is de reden!

Man op schoonmaakmachine in het zwembad