Toekomst Tongelreep

Het golfslagbad en het buitenbad van de Tongelreep zijn sinds september 2016 gesloten. De gemeenteraad besloot daartoe in mei van dat jaar. Vervolgens is het proces nieuwbouw van de Tongelreep gestart. De overige baden van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep zijn nog steeds open. Het blijft dus mogelijk om baantjes te zwemmen en/of zwem- en bewegingslessen te volgen. Op deze pagina lees je alle ontwikkelingen rondom de voortgang van het nieuwbouwproces.

Nieuws

Mertens gekozen als bouwkundig aannemer voor omvorming Tongelreep

Gemeente Eindhoven heeft bouwkundig aannemer Mertens Bouwbedrijf als de laatste partij gekozen voor het ontwerp voor de nieuwe Tongelreep en daarna de bouwvoorbereiding. We zitten nu in de fase waarin het bouwteam tot een definitief ontwerp moet komen. Daarna start de bouwvoorbereiding. Als alles volgens plan verloopt, kan de bouw in het voorjaar van 2023 starten.

Het project loopt verder volgens planning en moet uiterlijk tegen het einde van 2025 klaar zijn. Bekijk voor meer informatie het nieuwsbericht Mertens gekozen als bouwkundig aannemer voor omvorming Tongelreep.

Politieke besluitvorming

Update 16 maart 2022

Op dinsdag 16 maart 2021 is een belangrijke volgende stap gezet: de Eindhovense gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met variant 3-Plus voor de uitbreiding van zwembad De Tongelreep. Dat betekent groen licht om een nog mooier en beter bad te realiseren voor ALLE zwemmers in Eindhoven en de regio. Deze variant had de voorkeur van alle gebruikers. Hun wensen op het gebied van recreatie, medische-indicatie, breedtesport en topsport zijn hierin meegenomen. Het biedt meer badwater ten opzichte van het plan dat er een jaar geleden lag; we gaan van 1585 naar 1962 m2 water. Dat betekent meer mogelijkheden natuurlijk. Deze variant kon rekenen op unanieme steun van alle partijen. Een ongekend mooi resultaat. De aanbesteding voor het zwembad is inmiddels gestart. Een bouwteam gaat aan de slag om dit bad eindelijk te gaan bouwen. Naar verwachting kunnen we in 2024 het sportbad opleveren en is de totale bouw in 2025 klaar.

Video: nieuwbouw Tongelreep