Toekomst Tongelreep

Het golfslagbad en het buitenbad van de Tongelreep zijn sinds september 2016 gesloten. De gemeenteraad besloot daartoe in mei van dat jaar. Vervolgens is het proces nieuwbouw van de Tongelreep gestart. De overige baden van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep zijn nog steeds open. Het blijft dus mogelijk om baantjes te zwemmen en/of zwem- en bewegingslessen te volgen. Op deze pagina lees je alle ontwikkelingen rondom de voortgang van het nieuwbouwproces.

Nieuws

Start bouw

Op 15 juni vierden we dat we zijn gestart met de bouw van de nieuwe Tongelreep. Tijdens deze bijeenkomst werd ook de samenwerking met het bouwteam bezegeld met een ondertekening. Het oude buitenbad is inmiddels gesloopt en de eerste heipalen zijn geplaatst. We zijn op weg naar een prachtige zwemaccommodatie in 2025. Dit met dank aan de fijne samenwerking en inzet van onze partners BrabantSport, KNZB, NOC*NSF en VWS, de gebruikers van de Tongelreep en heel veel Eindhovenaren.

Benieuwd hoe de nieuwe Tongelreep eruit komt te zien? Bekijk de animatie hieronder!

Animatie toekomst Tongelreep

Politieke besluitvorming

Update 25 januari 2023

De gemeenteraad van Eindhoven heeft dinsdagavond 24 januari 2023 definitief groen licht gegeven voor de nieuwbouw van zwembad De Tongelreep. Er is extra geld nodig om de bouw te kunnen realiseren. De extreme prijsstijgingen van materiaal en personeelskosten zijn daarvan de oorzaak.

Lees het volledige nieuwsbericht en bekijk enkele ontwerpen

Video: nieuwbouw Tongelreep

Planning

Eerste fase sloop: buitenbad

L

Eerste fase nieuwbouw: zwembaden en kleedruimtes

Tweede fase sloop: oude Golfslagbad

Tweede fase bouw: entreegebouw

Nieuwe Tongelreep klaar!

Ontwikkeling in beeld

Veelgestelde vragen

Bekijk onze veelgestelde vragen voor meer informatie over de sloop en de nieuwbouw van de Tongelreep.