Toekomst Tongelreep

Het golfslagbad en het buitenbad van de Tongelreep zijn sinds september 2016 gesloten. De gemeenteraad besloot daartoe in mei van dat jaar. Vervolgens is het proces nieuwbouw van de Tongelreep gestart. De overige baden van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep zijn nog steeds open. Het blijft dus mogelijk om baantjes te zwemmen en/of zwem- en bewegingslessen te volgen. Op deze pagina lees je alle ontwikkelingen rondom de voortgang van het nieuwbouwproces.

Nieuws

Mertens gekozen als bouwkundig aannemer voor omvorming Tongelreep

Gemeente Eindhoven heeft bouwkundig aannemer Mertens Bouwbedrijf als de laatste partij gekozen voor het ontwerp voor de nieuwe Tongelreep en daarna de bouwvoorbereiding. We zitten nu in de fase waarin het bouwteam tot een definitief ontwerp moet komen. Daarna start de bouwvoorbereiding. Als alles volgens plan verloopt, kan de bouw in het voorjaar van 2023 starten.

Het project loopt verder volgens planning en moet uiterlijk tegen het einde van 2025 klaar zijn. Bekijk voor meer informatie het nieuwsbericht Mertens gekozen als bouwkundig aannemer voor omvorming Tongelreep.

Politieke besluitvorming

Update 25 januari 2023

De gemeenteraad van Eindhoven heeft dinsdagavond 24 januari 2023 definitief groen licht gegeven voor de nieuwbouw van zwembad De Tongelreep. Er is extra geld nodig om de bouw te kunnen realiseren. De extreme prijsstijgingen van materiaal en personeelskosten zijn daarvan de oorzaak.

Lees het volledige nieuwsbericht en bekijk enkele ontwerpen

Video: nieuwbouw Tongelreep