Het golfslagbad en het buitenbad van de Tongelreep zijn sinds september 2016 gesloten. De gemeenteraad besloot daartoe in mei van dat jaar. Vervolgens is het proces nieuwbouw van de Tongelreep gestart. De overige baden van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep zijn nog steeds open. Het blijft dus mogelijk om baantjes te zwemmen en/of zwem- en bewegingslessen te volgen. Op deze pagina lees je alle ontwikkelingen rondom de voortgang van het nieuwbouwproces.

Nieuws

Architect gekozen voor de nieuwe Tongelreep

Slangen + Koenis Architecten is gekozen om de nieuwe Tongelreep te ontwerpen. “Het zwembad krijgt de opwaardering die het verdient. Iedereen die van zwemmen houdt kan bij De Tongelreep terecht. Met een 50-metersportbad, een trainingsbad, een instructiebad en een recreatiebassin wordt het een moderne en innovatieve plek. Waar je leert zwemmen, plezier beleeft, aan je conditie werkt en waar (top)sporters hun talent ontwikkelen”, aldus wethouder Stijn Steenbakkers (Sport).

Lees het volledig bericht.

Politieke besluitvorming

Update 16 maart

Op dinsdag 16 maart 2021 is een belangrijke volgende stap gezet: de Eindhovense gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met variant 3-Plus voor de uitbreiding van zwembad De Tongelreep. Dat betekent groen licht om een nog mooier en beter bad te realiseren voor ALLE zwemmers in Eindhoven en de regio. Deze variant had de voorkeur van alle gebruikers. Hun wensen op het gebied van recreatie, medische-indicatie, breedtesport en topsport zijn hierin meegenomen. Het biedt meer badwater ten opzichte van het plan dat er een jaar geleden lag; we gaan van 1585 naar 1962 m2 water. Dat betekent meer mogelijkheden natuurlijk. Deze variant kon rekenen op unanieme steun van alle partijen. Een ongekend mooi resultaat. De aanbesteding voor het zwembad is inmiddels gestart. Een bouwteam gaat aan de slag om dit bad eindelijk te gaan bouwen. Naar verwachting kunnen we in 2024 het sportbad opleveren en is de totale bouw in 2025 klaar.

Video: nieuwbouw Tongelreep