Bewegen en gezelligheid gaan goed samen bij Bowls Club Eindhoven

Sporten, bewegen en in contact zijn met andere leeftijdsgenoten, maken een sportieve en gezellige trainingsmiddag. Dit is de ervaring van Mynt die iedere dinsdagmiddag bij Bowls Club Eindhoven potten bowls speelt met andere leden. “Nieuwe leden zijn altijd welkom. Met een gratis kennismakingsles is de stap naar beweging en een gezellige middag al snel gemaakt”, aldus Mynt.

“Ik wist vooraf niet wat ik kon verwachten, maar ik was meteen gegrepen door de sport!” Eindhovenaar Mynt blikt terug op zijn eerste kennismaking met de sport bowls. Een buurman had hem uitgenodigd om mee te gaan en na die middag was hij om. Bowls is een combinatie van jeu de boules, bowlen en koersbal. “Je bent bij deze sport lichamelijk niet zwaar actief bezig, maar je voelt wel een uitdaging. Het vraagt om inzicht, concentratie en techniek. Het leuke is dat iedereen kan meedoen. Meld je gerust aan via kiesjesportenkunst.nl om een keer mee te doen op dinsdagmiddag bij Bowls Club Eindhoven”, vertelt Mynt enthousiast.  

Een sociale club

Met 34 leden is Bowls Club Eindhoven niet alleen een vereniging waar iedereen sportief mee kan spelen. Het is ook een sociale club. Daar is Mynt als voorzitter erg trots op. “Iedereen is welkom en er is veel ruimte voor gezelligheid. De onderlinge betrokkenheid is groot. We helpen elkaar met tips tijdens het spelen en ik weet ook precies hoe het met ieder lid gaat. Soms is dat niet in mijn voordeel, want door alle verhalen raak ik weleens afgeleid tijdens een spel”, lacht Mynt.    

Mooie matches

Sportregisseur Marly ziet mooie matches ontstaan tussen 55-plussers en sportaanbieders dankzij Kies je Sport & Kunst. “Het platform maakt het voor 55-plussers mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en beweegactiviteiten in Eindhoven te ontdekken. Het is de moeite waard om vrijblijvend een activiteit uit te proberen!” Kom je er zelf niet uit? Bijvoorbeeld door een financiële drempel of je weet niet zo goed wat je wil? Stel je vraag via eindhovensport.nl/sportvraag. Onze sportregisseurs staan voor je klaar.

Plezier in bewegen

Kies je Sport & Kunst is opgezet door gemeente Eindhoven. Het doel is om een beweegactiviteit of sport te vinden waar je plezier in hebt en zo in beweging blijft. Eindhovense sport- en beweegaanbieders delen op de kiesjesportenkunst.nl aanbod voor alle doelgroepen. Dus ook voor 55-plussers. Door voorkeuren aan te vinken, kom je uit bij activiteiten die bij jouw wensen passen. Naast het online platform, is ook de Kies je Sport voor 55+ gids uitgebracht. Deze gidsen zijn te vinden bij wijkcentra, gezondheidspraktijken en de bibliotheek.