Gezellig in beweging met gratis sportadvies

Liesbeth deed langere tijd aan pilates om in beweging te blijven. Toen corona de kop op stak, stopte de lessen. “Ik heb toen zo’n twee jaar niet bewogen. Althans, fietsen doe ik graag met mijn man, maar als het slecht weer is niet. Wandelen doen we ook wel eens. Maar zo een stukje wandelen, is niet helemaal mijn ding.” Liesbeth heeft vroeger een staand beroep gehad en is daardoor best lenig. “Toch merk je dat je achteruit gaat. Dingen die je altijd deed, gaan steeds iets moeilijker. Daarom is het belangrijk om in beweging te blijven. Ik doe van alles, maar ik wilde er nog iets bij hebben.”

Gezellig onder de mensen

Toen ze na corona pilates weer wilde oppakken, bleek de beweeggroep gestopt te zijn. Uiteindelijk kwam ze bij een sportschool terecht. “Het tempo van de lessen lag hoog en door longproblemen hield ik dat niet vol. Dat was niet motiverend. Lid zijn van een vereniging, dat is wat ik wilde. Gezellig onder de mensen zijn en zo een stok achter de deur hebben om ook te gaan sporten als het weer niet mee zit. Ik ben in mijn wijk Blixembosch gaan zoeken, maar daar vond ik niet wat ik zocht. Toen ben ik op internet gaan zoeken en kwam ik terecht bij sportregisseur Marly. Zij gaf mij beweegadvies.”

Beweegadvies

Sportregisseur Marly: “Wanneer iemand bij me terecht komt voor beweegadvies ga ik eerst kijken wat er in de buurt allemaal is aan beweegactiviteiten. En dan combineer ik dat met waar, in dit geval, Liesbeth naar op zoek is, hoe lang ze wil reizen en op welke dagen ze wil sporten.” Liesbeth ontving in haar beweegadvies vijf verschillende activiteiten die ze zelf kon uitproberen. Zo kwam ze terecht bij Gymnastiek voor 60-plus in activiteitencentrum de Jagershoef. Daar sport ze nu eens in de week. “Het is de manier om met mensen in contact te komen en jezelf een beetje soepel te houden. Het is belangrijk om dat te blijven doen en om achter de geraniums weg te blijven. Vooral als je alleen bent.”

"Doe gewoon een keertje mee"

Drie maanden na het beweegadvies neemt sportregisseur Marly nog eens contact op. “Om zeker te weten of het beweegadvies is bevallen en of dat degene nog ergens hulp bij nodig heeft. In het geval van Liesbeth bleek dat niet het geval. Het is fantastisch om te horen dat ze nu wekelijks beweegt. Dat is waar je op hoopt en daarmee is ze het voorbeeld van wat we met het beweegadvies willen bereiken.” Tegen iedereen die een drempel ervaart om in beweging te komen of om beweegadvies te vragen, wil Liesbeth zeggen: “Doe gewoon een keer mee en ervaar hoe het is. Of neem contact op. Ik ben Eindhoven Sport toevallig tegengekomen en heb gevonden wat ik zocht.”

Vraag gratis beweegadvies aan

Eindhoven Sport help je graag bij het vinden van een passende sport of met een andere sportvraag. Op eindhovensport.nl/sportvraag kun je jouw vraag en contactgegevens achterlaten. De sportregisseur neemt contact met je op.