Kathrin beweegt met veel plezier door het Volwassenenfonds

“Ik ben graag bezig. Sporten doe ik graag maar dan wel iets wat bij mij past en wat ik financieel kan opbrengen. Door een tegemoetkoming vanuit het Volwassenenfonds kan ik nu langere tijd blijven sporten, andere mensen leren kennen en dat voelt fijn!” De Eindhovense Kathrin sport sinds kort bij Happy Bodies met financiële ondersteuning vanuit het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Door dit fonds kunnen ook Eindhovenaren met een kleine portemonnee meedoen aan sportieve of culturele activiteiten. 

Soms kan het lastig zijn om een passende sport- of beweegactiviteit te vinden die je kunt betalen omdat je een laag inkomen hebt. De sportregisseurs van Eindhoven Sport bieden je dan gratis hulp aan. Zij kijken vrijblijvend welke sport- of beweegactiviteiten het beste bij jouw interesse en mogelijkheden passen maar ook of je in aanmerking komt voor een tegemoetkoming vanuit het Volwassenenfonds. De Eindhovense Kathrin vertelt over haar contact met een sportregisseur: “Ik wilde wel gaan sporten maar wist niet goed wat of waar. Ik was op zoek naar een plek waar ik zelfstandig kan sporten ondanks mijn slechtziendheid en waar ik samen met mijn blindengeleidehond lopend naar toe kan. De sportregisseur gaf mij beweegadvies met mogelijke sport(clubs) en hielp ook bij het aanvragen van een bijdrage uit het Volwassenenfonds. Dat maakte het mogelijk dat ik nu met veel plezier sport”.  

Wij helpen je op weg om te gaan sporten  

De sportregisseur van Eindhoven Sport kijkt naar jouw wensen en mogelijkheden op sportgebied maar ook welk budget je hebt om te gaan sporten. Wanneer je een laag inkomen (120% van de bijstandsnorm) hebt of een uitkering ontvangt, kun je in aanmerking komen voor het Volwassenenfonds. De jaarlijkse bijdrage vanuit het fonds is maximaal € 250,- voor sport en € 400,- voor cultuur. Sportregisseur Roel: “Het is ontzettend fijn dat ook mensen met een lager inkomen door deze tegemoetkoming kunnen meedoen aan beweegactiviteiten. Eindhoven Sport is één van de intermediairs die helpen met een aanvraag voor een bijdrage uit Volwassenenfonds. Daarnaast helpen we Eindhovenaren ook met andere sportvragen en gratis beweegadvies op maat. Na de start bij een sportaanbieder, hebben we altijd nog even contact of het allemaal goed gaat.”   

Aanvragen is zo geregeld  

Kathrin vond het aanvragen van een bijdrage uit Volwassenenfonds niet moeilijk. “Ik vulde samen met sportregisseur de deelnemerskaart in. Er werd gevraagd naar mijn contactgegevens en of ik gebruik maak van een uitkering. De beoordeling van mijn aanvraag ging snel. Sportaanbieder Happy Bodies informeerde mij dat de aanvraag was goedgekeurd en ik met korting bij hen kan sporten, superfijn!”  Op de website volwassenenfonds.nl/eindhoven vind je meer informatie over het fonds. Via eindhovensport.nl/sportvraag kun je het digitale intakeformulier invullen om samen met de sportregisseur jouw mogelijkheden verder te bespreken.  

Katrhin is in beweging bij Happy Bodies en sportregisseur Roel kijkt mee