Maatje040 neemt beweegmaatjesproject over

2,5 jaar geleden startten we bij Eindhoven Sport met het beweegmaatjesproject. In die tijd zijn er 34 intakes gedaan met beweegmaatjes en achttien mooie matches gemaakt. Een mooi resultaat. Beweegmaatjes volgden een opleiding en de duo’s gingen samen bewegen.

Nu is het tijd om het project een stap verder te brengen, dit in samenwerking met Maatje040. Zij hebben het project namelijk per oktober 2022 overgenomen en volgen en begeleiden het maatjestraject nu. Eindhoven Sport blijft nauw betrokken bij het vinden van de juiste sportmogelijkheden voor de hulpvragers. Zo kunnen we ons allebei richten op hetgeen waar we goed in zijn.

Mooie ontwikkeling

Wat is de meerwaarde van deze verandering? Deze zit hem vooral in het begeleiden van de vrijwilligers. Maatje040 biedt maatjes een basiscursus, intervisies, thema-avonden en gezellige uitjes. Daarnaast volgen zij de maatjeskoppels en hebben ze professionele coördinatoren die klaarstaan voor vrijwilligers en hulpvragers. Een mooie ontwikkeling voor zowel de maatjes als de hulpvragers dus.

Maatje vinden of worden?

Heb je behoefte aan een beweegmaatje of wil je graag beweegmaatje worden? Meld je dan aan bij Maatje040 via Minke Ypma: 06 30 48 38 01, minkeypma@maatje040.nl. Ook kun je contact opnemen met haar collega Niki van der Kruis: 06 30 48 47 29, nikivanderkruis@maatje040.nl.