Chat met ons

Samen voor winst en plezier tijdens het Powerchair hockey toernooi

“Ik was niet echt op zoek naar een sport maar na een keer proberen, was ik om! Dit wilde ik blijven doen.” Tijdens een bezoek aan een beurs waar het Nederlands Team rolstoelhockey speelde, ontdekte de toen 10-jarige Daphne de sport elektrisch rolstoel hockey, oftewel powerchair hockey. Inmiddels speelt ze al 13 jaar en is één van de vaste spelers van het eerste team bij de Eindhovense vereniging GP Bulls. Samen met haar teamgenoten is ze in volle voorbereiding voor het zesde internationale GP Bulls Powerchair hockey toernooi wat van 25 t/m 27 augustus plaatsvindt in het Indoor-Sportcentrum Eindhoven.

Deze sport en dit toernooi wordt gespeeld door mensen met een lichamelijke beperking die afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel. Ze spelen samen in teamverband tot op hoog internationaal niveau. Daphne ontwikkelde zich snel tot een gedreven en vaardige speelster. Zo kwam ze in het Nederlands team terecht en werd ze uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de GP Bulls. “Een mooie transfer!” vertelt Daphne lachend. “Ik kende de GP Bulls al goed. Voor mij was dat sportief gezien een geweldige kans om verder te groeien binnen de sport. De teamleden kende ik ook van andere wedstrijden en toernooien. Want behalve de passie voor de sport, ontstaan er ook hechte vriendschappen. Dat is heel fijn en maakt het waard om te reizen voor de sport.”

Iedereen is welkom

Iedere twee jaar vindt het GP Bulls Powerchair hockey toernooi plaats in Eindhoven. Van 25 t/m 27 augustus doen ruim 120 spelers mee aan het toernooi. Onder de 14 internationale teams, spelen 2 teams van de GP Bulls mee. Daarmee wordt de top van de sport powerchair hockey vertegenwoordigd in Eindhoven. Het toernooi is gratis toegankelijk. Naast dat familie en vrienden die natuurlijk komen kijken en helpen, hoopt Daphne dat zij op haar beurt kinderen kan inspireren voor de sport. “Dus superleuk als  mensen komen kijken! Het is ook echt spannend want het kan er hard aan toe gaan. We gaan met zijn allen voor de winst!”

Meer informatie en het programma van dit evenement, is te vinden op de website van de GP Bulls vereniging:  www.gpbulls.nl.

Daphne van GP Bulls tijdens een rolstoelhockeywedstrijd