Samenwerken voor een gezond en sportief Eindhoven

“Samen mensen in beweging brengen is een groot goed. Daarom is de samenwerking met Eindhoven Sport voor mij als zorgprofessional heel fijn. Ik kan patiënten doorverwijzen naar een activiteit in de wijk of met hun passend sportadvies aanvragen”. Praktijkondersteuner Sandy Ponjee ontdekte dat Eindhoven Sport de plek is waar zorgprofessionals en inwoners informatie vinden over laagdrempelige beweegactiviteiten, een overzichtelijk platform met sportaanbod of voor andere vragen rondom sport en bewegen.

Dagelijks spreekt Sandy in haar spreekkamer bij huisartsenorganisatie Stroomz Eindhovenaren die wel in beweging willen komen maar niet weten waar of welke sport. Of juist mensen die een zetje nodig hebben om te ervaren dat bewegen niet alleen goed is voor je maar ook leuk en gezellig. “Ik vind het fijn om te weten dat ik deze mensen kan doorverwijzen naar Eindhoven Sport. Zij hebben alle informatie en kennis over sport en bewegen in alle wijken van Eindhoven. Wie rustig in beweging wil komen kan bijvoorbeeld aansluiten bij activiteiten in de wijk of via de website eindhovensport.nl een sportvraag stellen. Inwoners krijgen dan een passend beweegadvies waarbij rekening wordt gehouden met hun interesses, mogelijkheden, woonwijk en financiën.”

Brede kennis op sportgebied

Eindhoven Sport is het platform voor sport en bewegen in Eindhoven. De sportregisseurs staan dan ook voor zowel inwoners, sportaanbieders en zorgprofessionals klaar om mee te denken, met als doel: een gezond en vitaal Eindhoven. Sportregisseur Marly vertelt: “Wij werken met een heel team sportregisseurs verdeeld over Eindhoven. De ene sportregisseur werkt meer in de wijk en de ander met doelgroepen zoals volwassenen, jongeren of 55-plussers. Zowel inwoners als zorgprofessionals kunnen ons een vraag stellen via eindhovensport.nl/sportvraag. Dat kan gaan over waar iemand kan sporten, ondersteuningsmaatregelen zoals het Volwassenenfonds of andere sportvragen. Wij geven dan een gratis beweegadvies op maat. Voor een overzicht van sport- en beweegaanbod kun je terecht op ons platform kiesjesportenkunst.nl. Je kunt hier een selectie maken op bijvoorbeeld doelgroep, wijk, dag en soort sport.

Wil jij ook samenwerken?

Praktijkondersteuner Sandy weet inmiddels hoe ze kan doorverwijzen en samenwerken met Eindhoven Sport. “In mijn spreekkamer heb ik altijd een flyer op tafel liggen om het aanbod bij Eindhoven Sport te bespreken met mensen. Ook op onze digitale schermen in de wachtkamer spelen we een video af van Eindhoven Sport. Zo informeren we onze cliënten wat er allemaal mogelijk is op sportgebied.

Heb jij een sportvraag voor een inwoner of wil je meer weten over hoe je kunt samenwerken met Eindhoven Sport? De sportregisseurs helpen je graag. Neem contact met hun op via eindhovensport.nl/sportvraag.