Clubkadercoaching

Onze clubkadercoaches (CKC) ondersteunen de trainers coördinator(en) van verenigingen of sportaanbieders met de focus op didactische, pedagogische en maatschappelijke thema’s.

Samen met vrijwilligers van de club gaan we ons inspannen om de doelen te behalen die kunnen liggen op: 

  1. Sportplezier verhogen bij trainers en spelers; 
  2. Ondersteuning bieden bij het organiseren van trainersbegeleiding voor jeugdtrainers; 
  3. Borging van trainersbegeleiding in het beleid van de club.
     

De clubkadercoach ondersteunt tijdens een halfjaar durend traject sportaanbieders gericht bij het werken aan een doel. Voorafgaand aan het traject worden duidelijke afspraken gemaakt wat het doel is, de fasen, wie er betrokken is en het aantal uur per maand dat de clubkadercoach op de locatie aanwezig is. Aan de inzet van de clubkadercoach zijn geen kosten verbonden. 

Clubkadercoach op jouw club?

Op deze pagina vind je informatie over het samenwerken met een clubkadercoach. Is de inzet van een clubkadercoach op jouw club een toegevoegde waarde? Stuur dan naar sportregisseur Danny Nooijen een motivatiebrief per e-mail: danny.nooijen@eindhoven.nl.  Geef in de motivatiebrief duidelijk aan waarom jullie gebruik willen maken van de clubkadercoach en hoe jullie de gestelde voorwaarden bij de club gaan organiseren.

Sportregisseur Stefan vertelt meer over clubkadercoaches

Fasen clubkadercoaching

Invoegen en verkennen

CKC en vereniging leren elkaar kennen door gesprekken te voeren met de trainersbegeleider en trainers en zo te komen tot een plan van aanpak. Ook betrekken we het bestuur bij het proces en meedenken over de borging binnen beleid.

Aan de slag

CKC ondersteunt trainersbegeleider op het proces binnen de club. Denk aan trainers observeren, plannen uitvoeren en eigenaarschap creëren.

Overdragen en uitvoeren

De trainersbegeleider (of groep trainers) voert het nieuwe proces door binnen de club. Het bestuur verwerkt de uitgewerkte ideeën/visie in het verenigingsbeleid.

Nazorg

De vereniging zet het proces voort terwijl de CKC beschikbaar blijft voor vragen van trainersbegeleiders. Trainersbegeleiders van diverse clubs vormen een kennisbevorderingsnetwerk onder begeleiding van CKC, waar ze van elkaar leren en een netwerk opbouwen.

Succesvolle samenwerkingen

In het sportseizoen 2022 - 2023 hebben de clubkadercoaches met veel succes ondersteuning geboden bij DSC Eindhoven, Area51 en V.V. Acht. Ok bij de Eindhovense Kanovereniging Beatrix is het traject succesvol doorlopen. 

Mateusz Janas, trainerscoördinator bij Area51 deelt zijn ervaring met het clubkadercoachingstraject: 

"Door het volgen van het clubkadercoaching programma van Eindhoven Sport hebben wij bij Area51 een structuur kunnen opbouwen waarin (nieuwe) trainers opgeleid worden. Er is een leslijn is ontwikkeld voor al onze sporten; BMX, skateboarden, step en inline skaten. De trainers staan met meer vertrouwen en plezier voor de groep. Als trainerscoördinator ben ik zelf ook een stuk zelfverzekerder geworden. Ik heb nieuwe ideeën opgedaan hoe we onze jeugdopleiding in de toekomst kan blijven door ontwikkelen."

.

Vragen of hulp nodig?

Danny Nooijen is onze sportregisseur en coördinator clubkadercoaching. Hij helpt je graag verder met vragen rondom dit thema. Ook kan hij je ondersteunen bij het opstellen van plannen of andere vragen binnen jullie vereniging. Stuur een mail naar: danny.nooijen@eindhoven.nl.