De baden van ir. Ottenbad

Recreatiebad

Het recreatiebad van het Ottenbad is de perfecte locatie voor een ontspannen dagje uit. Hier kun je lekker spelen en ravotten in het water of genieten van de bubbelbaden. Ontspannen kan ook in onze stoomcabines. Voor een hapje en drankje ben je bij het zwemmersterras aan het goede adres.

Afmeting: 33 x 22 meter
Diepte: Het recreatiebad loopt af naar 1,8 meter diep
Temperatuur: Het recreatiebad is ongeveer 29,5 graden en de bubbelbaden zijn 34 graden

25-meterbad en instructiebad

25-meterbad:
Afmeting: 25x14 meter
Diepte: Het bad loopt af van 1,75 meter naar 4,00 meter diep
Temperatuur: Het bad is ongeveer 29,5 graden

Instructiebad: 
Afmeting: 14x11 meter
Diepte: Het bad loopt af van 0,90 meter naar 1,20 meter diep
Temperatuur: Het bad is ongeveer 33,5 graden

Therapiebad

Wil je zwemmen in extra verwarmd water? Dat kan in het compacte therapiebad. Dit bad is heel geschikt voor therapeutische lessen, zoals therapiezwemmen en watergymnastiek voor ouderen, of zwangerschapszwemmen. Door de aangename temperatuur is het ook een prima plek voor reumapatiënten en baby- en peuterlessen.

Afmeting: 18x7,5 meter
Diepte: Het bad loopt af van 0,90 meter naar 1,25 meter diep
Temperatuur: Het bad is ongeveer 33,5 graden

Buitenbad (seizoensgebonden)

Bij goed weer is het van mei tot september goed vertoeven in ons leuke buitenbad met ligweide en zonneterras. Leef je uit met je vriendjes of vriendinnetjes in het recreatiebad en op de twee uitdagende glijbanen. Speel met je (klein)kind in het baby- en peuterbad. Genieten van de zon kan op het afgeschermde zonneterras. Daar mag je gratis een zonnebedje gebruiken! Voor een verfrissend drankje, heerlijk ijsje of een gezonde salade kun je terecht bij De Eetclub Eindhoven.

Buitenbad:
Afmeting: 33x33 meter.
Diepte: Het bad loopt af van 1,25 meter naar 1,35 meter diep.
Temperatuur: Het buitenbad wordt verwarmd tot ongeveer 19 graden en warmt zich vervolgens verder op aan de hand van de temperatuur/zon buiten. De temperatuur verschilt dus per dag.

Buitenbad peuter:
Afmeting: 22x14 meter
Diepte: Het bad loopt af van 0,40 meter naar 0,60 meter diep
Temperatuur: Het buitenbad wordt verwarmd tot ongeveer 19 graden en warmt zich vervolgens verder op aan de hand van de temperatuur/zon buiten. De temperatuur verschilt dus per dag.

Peuterbaden

De verschillende peuterbaden bij het Ottenbad hebben verwarmd water, ondiep water, kleine glijbanen en zijn voorzien van verschillende veiligheidsmaatregelen voor de kleintjes. Deze badjes zijn zowel binnen als buiten. Buiten is er echter geen verwarmd water, maar in de zomer zijn de ondiepe baden voldoende opgewarmd voor de kleintjes.

Binnenbad peuter:
Afmeting: 3x ø 6,4 meter
Diepte: Het bad heeft drie verschillende dieptes, 0,10 meter, 0,15 meter en 0,25 meter diep
Temperatuur: Het bad is ongeveer 34 graden

Buitenbad peuter (seizoensgebonden):
Bij goed weer is het peuterbad buiten van mei tot september geopend.
Afmeting: 22x14 meter
Diepte: Het bad loopt af van 0,40 meter naar 0,60 meter diep
Temperatuur: Het buitenbad wordt niet verwarmd en warmt zich op aan de hand van de temperatuur/zon buiten. De temperatuur verschilt dus per dag.

Stoomcabines en kruidenbaden

Bij het Ottenbad zijn er stoomcabines en kruidenbaden. Ga voor informatie over de prijs en tijdsduur naar de tarievenpagina.