Zwembaden in de Tongelreep

Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep is een zwembad voor alle zwemmers. De combinatie van het zwem- en bewegingsaanbod en het Pieter van den Hoogenband zwemstadion, maakt de mogelijkheden zeer divers. Van baantjes zwemmen en zwem- en bewegingslessen tot verschillende verenigingssporten. Veel activiteiten, veel zwemplezier!

Instructiebad

Het 1.80 meter diepe Instructiebad bevat een beweegbare bodem. Het bad is hierdoor zeer geschikt voor een hele reeks aan verschillende zwem- en bewegingslessen voor de allerkleinsten zoals: baby- en peuterzwemmen. De diepte van het bad kan zo geregeld worden dat ook kinderen die nog niet zo goed kunnen zwemmen, hun zwemvaardigheid kunnen oefenen.

Reactiveringsbad

Het water van het Reactiveringsbad bevat een whirlpool en bruisbank. Hierdoor is het bad uitermate geschikt voor bijvoorbeeld lessen therapeutisch zwemmen en senior fit. Het bad is 1.20 meter diep en warmer dan de andere baden, namelijk 33,5 graden Celsius. Bovendien heeft het bad massagestralen aan de zijkant.

25-meterbad

Het 25-meterbad van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep is 25 meter lang en de diepte loopt op van 1 tot 2 meter diep. Dit bad is uitermate geschikt voor activiteiten als baantjes zwemmen en zwem- en bewegingslessen.

50-meterbad (zwemstadion)

Het 50-meter wedstrijdbad is gelegen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion en beschikt over maar liefst tien banen. Het bad is geschikt voor (inter)nationale wedstrijden en is voorzien van speciale wedstrijdstartblokken. Het 50-meterbad is 3 meter diep en beschikt over een tribune met plaats voor 3.000 toeschouwers.

Springbad (zwemstadion)

Het Springbad is, de naam zegt het al, speciaal geschikt voor de zwemsporten schoon- en synchroonspringen. Nationale en internationale evenementen vinden hier plaats. Het bad is 25 meter lang en beschikt over een duiktoren en springplanken voor getrainde schoonspringers. De maximale diepte van het Springbad is 5 meter. Ook bij het Springbad is een tribune aanwezig.

Trainingsbad (zwemstadion)

Het vierbaanse Trainingsbad is 50 meter lang en bevat de laatste technieken om zwemtoppers zo optimaal mogelijk te laten presteren. Zo is het bad onder andere uitgevoerd met een Vision Training System (uniek in Europa) waarmee video-analyses gemaakt kunnen worden van de zwemmers. Ook bevat het bad een soort windtunnel op de bodem waarmee gezocht kan worden naar de optimale zwemhouding.