Handleiding: beheren gezinsleden

De eerste keer dat je inlogt op de webshop, krijg je de vraag of je gezinsleden wilt opvoeren. Dit kun je direct doen, of op een later moment. Dit maakt het makkelijk om ook voor je gezinsleden abonnementen of passe-partouts te kopen of te verlengen.

Inloggen

Ga naar de webshops van ir. Ottenbad of de Tongelreep

Inhoudsopgave

1. Direct toevoegen

Voor het direct toevoegen van gezinsleden, klik je op de rode knop ‘Ja, gezinsleden toevoegen’.

Kies je voor ‘nee, ik doe het later’, dan kun je altijd later nog gezinsleden toevoegen via ‘Mijn profiel’, ‘Gezinsleden’.

2. Gezinslid toevoegen of koppelen

In het overzicht Gezinsleden klik je op de rode knop ‘Gezinslid toevoegen’ als je een gezinslid wilt opvoeren die nog niet bekend is in de webshop.

Heeft je gezinslid al een gebruikersnaam en wachtwoord, klik dan op ‘Gezinslid koppelen’.

3. Selecteer kind of ouder

Gezinslid toevoegen: selecteer of je een kind toevoegt of een ouder. En klik vervolgens op de rode knop ‘bevestigen’.

4. Vul gegevens in

Vul vervolgens alle gevraagde gegevens in van je gezinslid. Kies voor je gezinslid een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord. Dit is verplicht. Daarmee kan het gezinslid eventueel ook zelf inloggen op de webshop.

  • De gebruikersnaam bestaat minimaal uit 6 karakters en mag bestaan uit letters, cijfers en de tekens -_@.
  • Het wachtwoord bestaat uit minimaal 10 tekens, met minimaal één hoofdletter, één cijfer. Het wachtwoord mag niet gelijk zijn aan de gebruikersnaam.
  • Automatisch worden de adresgegevens en het emailadres correspondentie al ingevuld. Ook kan het zijn dat bij gebruikersnaam je eigen gebruikersnaam gevuld staat, deze moet je dan wijzigen. Alle velden zijn aan te passen.
  • Klik als je alles hebt ingevuld op de rode knop ‘toevoegen’.

5. Gegevens aanpassen

Na het opvoeren van de gegevens, zie je het gezinslid terug in het overzicht relaties. Dit overzicht is altijd terug te vinden onder ‘Mijn profiel’, ‘Gezinsleden’. Je kunt daar altijd de gegevens aanpassen.

6. Gezinslid koppelen

Als het gezinslid al een gebruikersnaam en wachtwoord heeft, dan kun je dit gezinslid koppelen door te kiezen voor ‘gezinslid koppelen’ en vervolgens de gebruikersnaam en het wachtwoord van je gezinslid op te voeren. Klik vervolgens op de rode knop ‘koppelen’.

Let op: zodra je een gezinslid koppelt, ziet het gezinslid in zijn eigen account ook direct jouw gegevens. Ook gezinsleden die jij hebt opgevoerd, staan dan direct in het gekoppelde account.

7. Gezinslid verwijderen

Je kunt de gegevens van het gezinslid zelf aanpassen (met het potloodje) of je kunt het gezinslid verwijderen (met het x-je).

Verwijder jij het gezinslid? Dan word je ook zelf direct verwijderd uit het account van de andere ouder.