SportAwards 2023

Eindhoven is een sportstad om trots op te zijn. We kennen veel mooie sporten met veel verschillende sporters: van recreant tot topsporter. Elk jaar zijn er weer indrukwekkende hoogtepunten die niet onopgemerkt kunnen blijven. Hoog tijd om deze mooie sporters en sportmomenten van 2023 uit te lichten tijdens de Eindhoven SportAwards op 22 januari 2024! Kampioenen krijgen een sportpenning én maken kans op het winnen van een felbegeerde SportAward in een van de verschillende categorieën. Wij zijn trots op alle schitterende prestaties van afgelopen jaar in ónze sportstad!

Awards voor topprestaties

Alle sportkampioenen die een sportpenning ontvangen, maken automatisch kans op een SportAward. Niet elke sport kent een NK, EK of WK. Denk bijvoorbeeld aan het winnen van een triathlon, een urban sport toernooi of de Champions League. Voor zulke prestaties zijn er ook de SportAwards in de volgende categorieën: Talent -, Vrijwilliger -, Sportploeg -, Sporter - of Sportcoach van het jaar. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door de vakjury en stemmen van het publiek. De aanmeld- en de stemperiode is inmiddels verstreken. Dit zijn de winnaars:

  • Sporter van het jaar: Sifan Hassan
  • Talent van het jaar: Steijn Louter
  • Sportploeg van het jaar: FC Eindhoven AV dames 1
  • Sportcoach van het jaar: Jan Vogels
  • Vrijwilliger van het jaar: Roy Kawarmala

Sportpenningen voor alle sportkampioenen

Heb jij het afgelopen jaar (1 december 2022 tot en met 30 november 2023) de eerste plaats behaald op een door de bond officieel erkend Nederlands Kampioenschap? Heb je een podiumplek bemachtigd tijdens een Europees-, Wereldkampioenschap, Paralympische of Olympische Spelen? Woon je in Eindhoven of ben je aangesloten bij een Eindhovense sportvereniging? Dan verdien jij een sportpenning! De aanmeldperiode hiervoor is verstreken.

Maak van jouw trots, Eindhovens trots!

Net als voorgaande edities zetten we bij de SportAwards ook dit jaar graag de Eindhovense sportaanbieders in het zonnetje. Eerder gingen clubs met elkaar de strijd aan om het beste initiatief, dit jaar doen we het anders! We verdelen het prijzengeld. Dat betekent meer winnaars en meer aanbieders die hun club een boost kunnen geven. Want er gebeuren zoveel mooie dingen in de stad, waar we samen trots op mogen zijn!  De aanmeldperiode hiervoor is verstreken.