Dankzij enthousiaste bewoners heeft Eindhoven sinds een aantal jaren een Urban Sportpark op het terrein van voormalig Sportpark ’t Schoot. Momenteel vinden er werkzaamheden plaats voor uitbreiding van het park. Er komt een verscheidenheid aan sport- en beweegmogelijkheden, waaronder diverse urban plekken zoals Calisthenics, Survival- en Freerun en een Pumptrack. Ook komt er een speeltuin voor kinderen en beweegtoestellen voor de individuele sporter.

Sporten

Het Urban Sportpark is een multifunctioneel park met veel diverse sport- en beweegmogelijkheden. Natuurlijk is er ook veel groen en plek om te ontspannen! Vanaf de zomer kan elke sporter zijn hart ophalen:

  • Pumptrack voor BMX, skaten en steppen.
  • Paden voor wandelaars, skaters en hardlopers.
  • Calisthenics en free running.
  • Hindernisbaan voor survival- en obstacle run.
  • Voetbalkooi.
  • Speel- en beweegtoestellen.


Updates over de bouw en sfeerimpressies vind je op de website van de gemeente Eindhoven.

logo Urban Sportpark

Activiteiten

De sportaanbieders op het Urban Sportpark organiseren gezamenlijk en/of afzonderlijk activiteiten voor inwoners. Zodra het Urban Sportpark geopend is plaatsen we hier de gezamenlijke activiteiten.

Sportaanbieders

Bekijk hieronder welke sportaanbieders actief zijn in het sportpark. Klik op de sportaanbieder als je geïnteresseerd bent in meer informatie en contactgegevens. Ze vertellen je graag meer over hun sport en trainingsdagen!

Op de hoogte blijven

Vind je het leuk om foto's te zien van de werkzaamheden en de sporters die al gebruik maken van enkele faciliteiten? Neem dan eens een kijkje op de facebookpagina die beheerd wordt door enkele sportaanbieders.