Maurice Leltz’ Eindje Om de Martinuskerk

Eindje Om is een verzameling van wandelroutes door Eindhovenaren om in de verschillende wijken van de stad in beweging te komen én leuke plekken te ontdekken. Zoals met het Eindje om de Martinuskerk van Maurice Leltz. De wandeling start bij de Martinuskerk in Tongelre. Onderweg kom je onder andere gedenkbomen, de Collse Watermolen, een transformatorstation en het oude raadhuis van de voormalige gemeente Tongelre tegen.

Wandelen kent veel voordelen

Door zijn betrokkenheid bij verschillende heemkundekringen, weet Maurice veel over de historie van Eindhoven. “Ik vind het leuk om de geschiedenis van Eindhoven te delen. Door te wandelen in de wijken van Eindhoven, ga je bewuster rondkijken en leer je Eindhoven op een andere manier kennen. Je zou deze wandelingen ook kunnen inzetten als middel. Dit door expats aan Eindhovenaren te koppelen, zodat ze op een laagdrempelige manier de Nederlandse taal leren.” Maurice en zijn vrouw wandelen regelmatig en graag. “Het is goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Ook is het een mogelijkheid om mensen te ontmoeten en om je zo minder eenzaam te voelen. Wanneer je samen gaat wandelen, kom je net op andere onderwerpen en kom je figuurlijk bij mensen tot achter de voordeur.” Bovendien is volgens hem het leuke aan het Eindje Om dat je één route meerdere keren kunt bewandelen. “Elk seizoen ziet de wandeling er anders uit. Of loop de wandeling eens met de klok mee of juist er tegenin. Zo kun je hem zo’n acht keer per jaar lopen en elke keer weer verrast worden.”

Eindje Om

Een Eindje Om is een buurtwandeling van maximaal 3 tot 4 kilometer voor en door bewoners. Jaarlijks delen we zeven nieuwe Eindjes Om. Buurtbewoners of -organisaties kunnen deze zelf indienen. De wandelingen brengen je langs bijzondere plekken, lopen over verrassende paden en nodigen uit tot spontane belevenissen, leuke ontmoetingen en lekker buiten bewegen.

Op zoek naar een leuk ommetje? Bekijk alle Eindjes Om. Of heb je zelf een Eindje Om die je wil delen? We helpen je graag jouw Eindje Om te realiseren via eindjeom@eindhoven.nl.