De wandeling van Eindhoven Atletiek voor Peppelrode bewoners

Als tegenprestatie op de sportsokkenactie boden sportclubs een positieve vibe in de stad. Zoals sportclinics op een van de Cruyff courts of het schoonmaken van straten rondom sportcomplexen. Op Bevrijdingsdag maakte Eindhoven Atletiek op hun beurt een wandeling met 40 bewoners van Peppelrode. Samen dronken ze een kop koffie op de club als afsluiter.

De sportsokkenactie

Een enthousiaste groep Eindhovenaren bedachten in de coronatijd de sportsokkenactie. Eindhovenaren kochten massaal de speciaal ontworpen Eindhovense sportsokken daarmee om hun club financieel te steunen. Toen Henri van Limpt als voorzitter van Eindhoven Atletiek werd benaderd om deel te nemen aan de sportsokkenactie, werd hij meteen enthousiast. “Dat kwam door de mooie designs van de sokken, het extra steuntje voor de club in combinatie met iets positiefs in een vervelende tijd als corona. We besloten iets terug te doen voor onze buren van Peppelrode”, vertelt hij. In overleg met het activiteitenteam van Peppelrode werd het wandeling samen met 40 bewoners in een rolstoel in de buurt en over de atletiekbaan.

Iets terug doen voor een ander

In totaal sloten 40 bewoners en 50 vrijwilligers aan om te zorgen voor de positieve vibe. Om 14.00 uur vertrok de groep vanaf Woonzorgcentrum Peppelrode via de Orpheuslaan naar de Karpendonkseplas. Via de zuidzijde werd de wandelroute vervolgd naar de atletiekbaan van Eindhoven Atletiek om met z’n allen te genieten van een kop koffie en een stuk vlaai in de zon. Henri: “De sportsokkenactie heeft onze club € 800 opgeleverd. Daarnaast hebben we iets terug kunnen doen voor een ander. En hebben we genoten van een fantastische middag. Ik heb enkel positieve reacties gehoord, waaronder de vraag om dit vaker te organiseren. Ook voor deze doelgroep hebben we voldoende aanbod, zoals wandeltrainingen. Waarbij beweging, het belang van sociale contacten en een kop koffie centraal staan.”