Gemeente Eindhoven gaat Sporthal Tivoli renoveren en verduurzamen

Sporthal Tivoli is gebouwd in 1978 en voldoet niet meer aan de moderne eisen en wensen. Daarom gaat de gemeente Eindhoven sporthal Tivoli renoveren en verduurzamen.

Wat gaat er gebeuren?

Het overgrote deel van de werkzaamheden vindt binnen in de sporthal plaats. Het gaat dan om:

  • verduurzamen door verbeteren van de isolatie, plaatsen van zonnepanelen, warmtepomp, ventilatie, LED-verlichting.
  • nieuwe kozijnen, een nieuw dak en nieuwe afwerking binnen.
  • moderniseren van de horeca en sport- en spelinrichting.
  • vergroten van de capaciteit voor gymlessen.
     

Na de renovatie maakt de sporthal geen gebruik meer van aardgas. Daarvoor moet wel de elektra-aansluiting worden verzwaard. Enexis zal hiervoor in augustus graafwerkzaamheden uitvoeren vanaf de overzijde van de
St. Petrus Canisiuslaan tot aan de sporthal. Enexis zal zorgen voor geschikte looproutes en de overlast zoveel als mogelijk beperken.

Drie uitvoeringsfasen

De uitvoering zal gefaseerd plaatsvinden:

  • Fase 1 start juni 2022 en eindigt in september 2022. In deze periode is de sporthal gesloten en zullen vooral werkzaamheden binnen plaatsvinden.
  • Fase 2 start in september 2022 en eindigt oktober 2022. Hier worden de afrondende werkzaamheden uitgevoerd waarbij de sporthal weer in gebruik is. Dit betreft bijvoorbeeld dakbedekking en zonnepanelen op het dak.
  • Fase 3 start op een later moment en betreft terreinwerkzaamheden ter verbetering van de uitstraling en veiligheid van het parkeerterrein. 

Bouwterrein

Wij richten een bouwplaats in op het terrein rond de sporthal, voor de veiligheid zetten we dit af met bouwhekken. Bouwmedewerkers zullen parkeren op het bouwterrein. Helaas is het parkeerterrein tijdens fase 1 niet beschikbaar voor omwonenden. De verbouwing van de sporthal is afgestemd met de herinrichting van de omliggende straten die nu in uitvoering is.

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met accountmanager Patricia Oostveen via p.oostveen@eindhoven.nl.