SportAwards 2023: de winnaars zijn bekend!

Op maandag 22 januari zijn de Eindhoven SportAwards uitgereikt bij het Van der Valk Hotel Eindhoven. Tijdens dit sportgala won atleet Sifan Hassan de Sporter van het jaar award en FC Eindhoven AV – vrouwen 1 ging ervandoor met de titel Sportploeg van het jaar. Zwemmer Steijn Louter werd benoemd als Talent van het jaar en zaalvoetbalcoach Jan Vogels mag zich Sportcoach van het jaar noemen. Roy Kawarmala van taekwondo-vereniging Kawarmala ging naar huis met de Vrijwilliger van het jaar award.

Naast de awards werden ook de sportpenningen uitgereikt aan Eindhovense sportkampioenen. Zij konden hun penning laten graveren met een zelfgekozen tekst. Hier werd enthousiast gebruik van gemaakt. Er zijn ruim 325 sportpenningen uitgereikt.

Trots op Eindhovense sportinitiatieven

In de voorafgaande jaren gingen clubs met elkaar de strijd aan om het beste sportinitiatief, maar dit jaar ging het anders. Clubs konden een initiatief of activiteit delen waar ze trots op zijn en anderen mee kunnen inspireren. Het prijzengeld werd verdeeld over vijftien verenigingen; iedere vereniging ontving € 400,-. Met dit geld kunnen ze bijvoorbeeld een vrijwilliger in het zonnetje zetten of een cursus aanbieden aan hun leden. Doordat er dit jaar meer winnaars zijn, kunnen meer aanbieders hun club een boost geven.

Show vol entertainment

Tussen de uitreiking van de prijzen door waren er verschillende vormen van entertainment. Freerunner Joey deelde zijn indrukwekkende moves en zangeres Jill Helena zong de uitreiking aan elkaar met verschillende liedjes, zoals ‘This is the moment’ en ‘Unstoppable’. Flow Artist Michelle Verhoeks liet een unieke zijtak van circus zien, waarbij ze aan de hand van objecten danste en trucs vertoonde. Het sportgala werd afgesloten door dansgroep UC Dance.